Spirituality

iF You want to become FREE you landed in the right place.

“ Cine moare înainte să moară, nu mai moare când moare.”

Translate

Câteva cărți deosebite pe care le recomand cu căldură;

Le puteți vedea pe site.urile Editurii PROXIMA MUNDI & Editurii FOR YOU :

Transformări planetare 2012-2030 -- Mesaje de la Fondatori (Sal Rachele) ,

Pământul se trezește: Profetii 2012-2030 (Sal Rachele și Fondatorii) ,

Viața la Frontiera Cunoașterii (Sal Rachele) ,

Conexiunea Lyra/Pământ (Brad Johnson și Conștiița Colectivă a Sufletelor Lirane) ,

Femeia interzisă vorbește - Conversații cu Maria Magdalena (Pamela Kribbe),

Istoria reală a Pământului (Sal Rachele) .



luni, 28 martie 2011

Q'UO


Ce este spiritul şi sufletul nostru ?


Intrebarea Grupului: întrebarea din această seară se referă la complexul minte / corp / spirit, în mod special la relatia specifică a complexului spirit, şi cum se raportează la ceea ce stim noi că este sufletul ?

(Q'uo, 06 ianuarie 1991) 
Eu sunt Q'uo şi vă salut în dragostea şi în lumina Unicului Creator Infinit. Vom începe acum cu întrebarea voastră despre natura complexă a spiritului şi relaţia acesteia cu entitatea pe care o numiţi suflet. Am începe prin a vă ruga ca fiecare dintre voi să vă mutaţi constiinta din tiparele cerebrale ale cunoaşterii intelectuale în inima deschisă şi la înţelepciunea care se află acolo, deoarece înţelepciunea este mai profundă chiar daca este mai conceptuală şi ilogică, decât ideaţia şi raţionamentul minţii constiente. Pe masura ce ne îndepărtăm de logică, în încercările noastre de a exprima concepte care nu sunt în vocabularul vostru,vă rugăm să daţi la o parte remarca asupra ilogicii noastre şi să aşteptati suma, pentru ca numai suma poate fi în fond văzută. Vă mulţumim pentru ca ne permiteti libertatea acestui proces, deoarece la întrebarea pe care ne-ati adresat-o este mai uşor de răspuns în termeni pur cerebrali.

Fiecare dintre voi este o entitate. Acest lucru fundamental sa va fie bine intiparit in minte..Fiecare dintre voi este o constiintă unică. Sunteţi unic, prin alegerile pe care le-aţi făcut. Alegerile voastre vă definesc ,prejudecăţile, sunt cele care exprima natura voastră.
Nu este esential pentru sinele vostru Creator să existati în termeni de soluţii, ci ca porţiune unică de Constiintă infinită, ce a fost imperecheată cu liberul arbitru, ca mai apoi să poată merge prin procesul alegerii, din nou şi din nou, creând, imbunatatind şi modificand deviaţiile şi distorsiuninile. Ce v-am putea oferi sa fie suficient de limpede şi clar, incat sa puteti fi un canal perfect şi gol, care ar putea fi umplut cu comoara Creatorului Infinit? Nimic. Va oferim cuvinte pentru că atât voi cat şi noi învăţăm, şi totuşi nu ştiti, dar noi suntem persistenti ca si voi. Acest liber arbitru se muta din întamplare, şi în termenii continuumului spaţiu / timp, acest lucru se întâmplă intr-o perioadă lungă de timp. Densitatea în care vă aflati acum se bucura de o perioada foarte critică în care entitatea unică şi distorsionată alege orbeşte cum să urmeze Lumina în miezul nopţii.

Asadar, toate discuţiile despre aceasta entitate care sunteti,o entitate pur metafizică, într-un fel trebuie să fie învaluite în mister. Deoarece nu este important să cunoasteţi natura sufletului, sau entitatea adevărată, în timpul unei incarnari. Este, de fapt un bagaj, pentru voi, întrucat nu sunteti aici pentru a practica aptitudinile discarnate. Fiecare dintre voi este aici pentru a fi afectat de un mediu care stiti ca reprezinta o iluzie. Si totuşi, de ce aţi alege să fiţi într-o iluzie care este adesea o provocare, daca nu datorită faptului ca sinele vostru adevărat este conştient de valoarea de” a nu şti” şi a alege, în credinţă oarba”?

Prin urmare asezaţi-vă cu cunoştinţele voastre despre voi, în primul rând ca cineva care respectă întruparea, care respecta valorile iluziei, pentru ca aceasta iluzie este o oportunitate extraordinară pentru voi să cunoasteti mult mai limpede natura sinelui vostru. Totuşi, pentru voi ca suflet acest lucru nu poate fi considerat niciodată o cunoaştere măsurabilă sau cantitativă, acesta e incalculabilă, inestimabilă şi veşnică. Cu toate astea, ar trebui să vă vorbim, ca unor fiinte de lumina nepieritoare? Noi credem că nu. Ce bine, v-ar face acest lucru? Nu ati putea auzi cuvinte de lumină, nu ati putea aprecia valoarea conceptelor fără cuvinte. Am deveni cei care v-ar vorbi în limbi necunoscute vouă, si ar fi probabil o experienta deosebită, dar nu una de informare completă.

Acum, că v-am speriat şi v-am făcut sa vedeţi caracteristica sinelui şi întruparii voastre, şi am subliniat valoarea aceastei iluzii, suntem liberi să vă raspundem la întrebarea voastră, pentru că simtim că am “de-subliniat-o” în mod corespunzător.

Aşa cum am spus, începeti şi terminati în mister. Cu toate astea, putem spune unele lucruri despre relaţiile dintre minte, corp, şi spirit în interiorul iluziei. În termeni de învăţare, în iluzie, primul lucru de care sunt cele mai multe entităţi conştiente este complexul mintii. Aceasta este o parte a sinelui în iluzie. Mintea este un tip de computer care funcţionează destul de simplu, care răspunde cu da sau nu la fiecare stimul care este primit. Fiecare entitate răspunsunde cu “nu”la ceea ce primeste, in 99% din tot ce este oferit Sinele alege mereu ceea ce va percepe, şi în urma acestor alegeri urmeză toate celelalte alegeri conştiente. Asadar depinde în primul rând de minte ce doreşte să perceapă, deoarece instrumentul cunoscut ca minte este programat doar pentru supravieţuire. Fiecare dintre voi instinctual, vă mutati în teamă sau in frică activă numită agresiune împotriva acelor lucruri care sunt considerate o ameninţare. Frica mobilizează toate entităţile, până când saltul de la credinţa oarbă la conştientizarea iubirii este îndeplinit. Alegerile de bază sunt facute întotdeaună din frica sau iubire. Alegerile făcute în frica separă; alegerile făcute în dragoste unesc.

Mintea, în sine instinctual, nu se poate muta în zona alegerii. Acesta va continua cu acele modele care au fost începute în primele zile ale încarnării entităţii. Asadar calea vieţii inconstiente este una a distragerii atenţiei, evitarii, şi agresiunii. Prin aceste mijloace mintea controlează mediul înconjurător şi se consideră în siguranţă.

Cu toate astea, în aceasta constiinta închisă şi incompletă se misca vocea a ceea ce poate fi numit complexul spirit, într-adevăr, complexul spirit în sine, este o poarta, o deschidere, sau canal, care este capabil a transmite în mintea adâncă, prin ea însăşi, principiile superioare şi idealurile care nu au de a face cu iluzia, dar care sunt, de fapt, stabile. Ca si voi, anumite principii sunt nepieritoare. Asadar cea mai simplă modalitate, pentru a exprima natura complexa a spiritului este cea folosită de către un cunoscut sub numele de Ra, si anume văzând complexul spiritului ca un transfer, un mijloc de a lua firul prin batatura, urzind pentru a crea o tapiserie de trăirii solidificate, fiecare tesatura a tapiseriei reprezentand o incarnare care a fost experimentată subiectiv de către fiecare entitate.

Cum poate cineva accesa un spirit? Una din dorinţele dorite de toate entităţile Acesta este un proces de alegere. Insă până cand credinţă este invocată de vointă, ceea ce o entitate doreşte este la fel de divers precum cele patru anotimpuri. Nu mai vorbim de convingeri, care limitează, definesc şi solidifică în iluzie distorsiuni ale adevărului nepieritor a carui fii si fiice sunteti. Sunt multe, multe entităţi, care fac alegeri în acest moment, ce sunt confortabile nu in gândire, ci in negandire. Ele ar prefera o structură care sa le spuna ca pot învăţa pe dinafară şi astfel sa îşi petreaca timpul în devotament.
In mod eronat, insă din cauza naturii complexe a minţii, se consideră că o poveste speciala despre Creator este povestea despre Creator, şi toate celelalte poveşti despre Creator nu sunt acceptabile. Acest lucru este incorect. Cu toate astea, fiecare poveste face apel la cei care au un anumit temperament.
Acest instrument (canal/medium) are un temperament care constată povestea lui Isus Hristos cea mai utila. Astfel, ea a devenit modul în care această entitate a obiectivat transferul de spirit şi a deschis in inimă si in constiintă poarta de acces catre inteligenta infinită.Sunt si alte povestiri, multe şi diverse. Noi nu cerem ca solicitantul spiritual să alegă una in mod special. Vă rugăm insă ca odata ce ati ales, sa nu mai priviti înapoi. Vă poate lua atat cât doriţi de-a lungul incarnării, pana veti face această alegere; dar atunci când alegerea este clară, ar fi foarte bine să urmati această cale cu cea mai mare intensitate şi devotament posibil.

Pentru că ceea ce doriţi să faceţi ca constiintă unică, sau ca suflet, este de a deveni mult mai puternic în sens metafizic. Până când nu faceti munca de spirit implicată în descoperirea părtii nepieritoare din voi, până când nu vă veţi fi dedicat alegerii a cum să iubiti Creatorul infinit, sinele, şi toate celelalte entităţi, polarizarea nu poate începe în nici o formă stabilită, care sa va poata livra într-o lumină mai densă, într-un mod cat mai fiabil, şi a utiliza cat mai abil aceea lumină în fiinţare şi în manifestare, dar cel mai important în a fiintare.

Mintea vă informă una neincetat; organismul vă informă neincetat şi spiritul rămane nefolosit. Pentru a pune capăt datelor primite pare un lucru destul de simplu de făcut. Aceasta este natura meditaţiei, natura de contemplare, de a se elimina din stadiul de manifestare, si a se putea odihni şi căuta cele proprii în sine.. Învăţarea se face în tăcere, în special în tăcere potentată cu durere.Asadar, acesta unealta mentionată în această seară, durerea , este pentru a fi recunoscută şi respectată ca fiind un mare aliat pentru învăţare. Vă puteţi trimite în suferinţă, dacă doriţi, şi să spuneti că suferiti, cu scopul de a învăţa. Aceasta este o distorsiune care este subiectiv adevărata pentru mulţi. Aţi putea spune, de asemenea, că vă va maximiza oportunităţile de a învăţa cu scopul de a învăţa. Acesta este un alt mod de a spune exact acelaşi lucru. Asadar, puteti avea dureri şi să le tratati ca pe un inamic, sau să aveţi dureri şi săle tratati ca pe sora sau fratele ce sunt într-adevăr, intampinati-le cu respect în viaţa voastră, tratati-le ca pe un oaspete de onoare, şi fiti liberi de orice suferinţă. Sau puteţi alege prima parte şi apoi cealaltă parte, cum doriti.

Cu toate astea, spiritul, vă va informa de inteligentă doar atunci când este ceruta. Asadar, fiecare entitate are timpul de realizare fundamentală care este adecvat ritmului său de fiintare, iar atunci când vine acest moment, inima se deschide, corpul este liniştit, iar transferul este dintr-o data plin de o lumina strălucitoare, de dragoste atotcuprinzătoare, iar entitatea astfel impresionată, nu mai este niciodată la fel. Aceasta este o trezire naturală, dar este tot ceea ce este natural despre acesta trezire. Prin iluzie este permis acel impuls de la spirit, dar toate opţiunile după acea prima experienţă, ce pot fi repetate din timp în timp, sunt alegerile specifice ale entităţii. Nici o învăţare nu vine fara dorintă şi persistenţă.

Acum, să ne întoarcem de la complexul spiritului la cel al sufletului. Termenul de complex: minte/corp/spirit este o aproximare a descrierii naturii entităţii fără distorsiuni, ce este ‘distorsionată’ numai într-un mod echilibrat, si se afla în spatele distorsiunilor iluzorii. Entitatea ce sunteţi, pe care o puteti numi suflet, este în primul si ultimul rând, întotdeauna înţeleasă ca iubire, ca și conştiinţa însăşi.

Să luăm fraza, “Eu sunt, în iubire, cu tine” Constiinta este “Eu sunt” Pentru a o defini dincolo de asta inseamnă a o distorsiona.. Natura acestei conştiinţe, acest “Eu sunt” este iubire; şi natura tuturor altor entităţi din densitatea voastră, şi din orice densitate, este iubirea, manifestată prin rotaţii de lumină. Asadar puteti spune toti în orice moment, în orice fel de relatie, “Eu sunt, în iubire, cu tine”; Aceasta entitate care sunteţi este in mod subiectiv expermentată de voi, prin iluzie, în timp ce integritatea fiintei voastre este întotdeauna invaluită în mister. Nu poti analiza un mister care nu are raspuns. Asadar, ne mişcăm în cerc, revenind din nou la primul nostru punct. Pentru a analiza o entitate unică inseamna a face imposibilul, atât pentru ceea ce numim Iubire, sau Logos, sau Creator, care este o parte din voi, partea din voi care este unică, ramane o taină, acum si pentru totdeauna. Este o chestiune de a permite acelui mister sa fie un mister Acesta lucru este cel mai util în experienţa întruparii Este acceptabil să fie necunoscut sinelui în definitiv, dacă in final isi da seama că asta este situatia si va fi astfel până cand va permite conştiinţei sa devina astfel încât sa nu mai doreasca să ştie despre constiinta, ci doar sa fie constiinta. În acel moment, pe care nu l-am atins încă, este revenirea la Cel Infinit, şi mutarea de la procesul de Creare la Creaţie. Ca entităţi sunteti trimise şi apoi revenite, iar acesta manifestare poate deschide calea catre oportunitatea infinita a inteligenţei.

Sunteţi toate lucrurile. Sufletul este universul şi universul, sufletul. Tot ce este în voi este, în fapt, în afara voastra şi tot ce este în afara voastra este defapt, în voi. Toate lucrurile pot fi cunoscute, şi toate lucrurile nu pot fi cunoscute. Sunteţi o încarnare vie a paradoxului şi misterului. Reprezinta asta o provocare pentru voi? Noi credem că nu, pentru ca noi credem că fiecare din cadrul acestui grup a devenit conştient de faptul că există concepte infinite care nu pot fi exprimate în iluzia voastră. Într-adevăr, în timp ce vorbim prin intermediul acestui instrument (canal/medium) lucrul cel mai de pret al instrumentului pe lângă puritatea sa este abilitatea sa.
Pentru ca noi oferim concepte canalului conştient, care e nevoie apoi să le redea în cuvinte. Şi cum am putea să descriem prin cuvinte ceea ce este sufletul, cu excepţia faptul să spunem că sufletul în manifestare este o unire dintre iubire şi liberulul arbitru. Procesul prin densitate este la alegere, la alegere, la alegere, liberul arbitru este covarsitor şi toate celelalte lucruri, desi individul le va vedea ca amenintari, sau ameninţări potenţiale. Aceste alegeri continuă până când procesul de evolutie a mintii, corpului, si spiritului aduce fiecare entitate la realizare, fie ca e castigată greu sau uşor, în funcţie de întrupare, deoarece vointa sinelui, în cel mai profund sens, este vointa Unicului Creator Infinit, iar acesta nu va avea sens de multe ori. (din perspectiva egoului).

În consecinţă, cu cat este mai realizată conştiinţa în iluzie, cu atat mai mult s-ar părea că cineva poate fi un servitor cu un maestru, dar voi defapt sunteti atat maestrul, cat şi servitorul. Totul este cu adevărat iluzie. Vă confruntaţi cu această obiectivizare de maestru pentru ca aveti nevoie de soliditate. În cele din urmă nu trebuie să fiti intr-o stare solida, sau tridimensională, în felul în care vedeţi acum dimensionalitatea şi soliditatea formei. Veţi fi liberi de a mai avea nevoie să solidificati durerea, placerea, sau orice altă experienţă. Şi în acel moment, sunteti liberi sa vă deschideti inima, să faceti muncă în conştiinţă, şi sa împărtăşi acestă muncă cu alţii care lucrează cu darul ce va fost dat vouă.

Ce este sufletul? Sufletul sunteti voi. Sufletul este Creatorul şi cel creat, o unitate infinită, obiectualizarea data prin utilizarea iluziei.

Fie ca fiecare dintre voi să valorizati atât sinele cât și natura sa sufletească, a veșniciei sale, misterului şi paradoxului său, cât şi drama întrupării care vă oferă posibilități interminabile de a învăţa mari lecţii de compasiune ce vă pot plasa într-o observare mai profundă a voastră.

Suntem cunoscuti vouă, ca cei din Grupul Q’uo. Vă mulţumim pentru întrebările voastre. În acest timp ne vom lua concediu de la acest instrument (canal/medium) şi de la acest grup, lăsând pe fiecare dintre voi în ceea ce sunteți, în iubirea, lumina, pacea şi bucuria Unicului Creator Infinit. Adonai, prietenii mei.  Adonai.

Traducere:  Eliza Fati