Spirituality

iF You want to become FREE you landed in the right place.

“ Cine moare înainte să moară, nu mai moare când moare.”

Translate

Câteva cărți deosebite pe care le recomand cu căldură;

Le puteți vedea pe site.urile Editurii PROXIMA MUNDI & Editurii FOR YOU :

Transformări planetare 2012-2030 -- Mesaje de la Fondatori (Sal Rachele) ,

Pământul se trezește: Profetii 2012-2030 (Sal Rachele și Fondatorii) ,

Viața la Frontiera Cunoașterii (Sal Rachele) ,

Conexiunea Lyra/Pământ (Brad Johnson și Conștiița Colectivă a Sufletelor Lirane) ,

Femeia interzisă vorbește - Conversații cu Maria Magdalena (Pamela Kribbe),

Istoria reală a Pământului (Sal Rachele) .



joi, 14 octombrie 2010

Să fii părintele copiilor INDIGO și CRISTAL

   ... să le fii părinte cu toată inima

Copilul Indigo si Copilul Cristal au venit pe aceasta planeta cu propria lor misiune. Ca Indigo, el este aici pentru a aduce provocari formelor si credintelor existente; ca si Cristal, el este aici pentru a invata asumarea puterii si iubirea. Voi, ca parinti, sunteti parteneri in aceasta misiune de invatare si vindecare. Va puteti ajuta copilul sa-si implineasca misiunea intelegand ceea ce se asteapta de la voi. Ca parinte al unui copil Indigo, va puteti astepta sa fiti provocat in fiecare moment; daca aveti abilitatea sa raspundeti acestor provocari si sa le controlati, relatia intre voi si copilul vostru Indigo va fi mai armonioasa.
Ca parinte al unui copil Cristal, va trebui sa va luptati cu o vointa foarte puternica si cu frecvente impotriviri pe masura. Si aici, a avea acele abilitati de parinte care sa va permita sa faceti fata acestor lucruri vor facilita cresterea si dezvoltarea copilului vostru.

Vechiul “model de parinte”

Metodele mai vechi de a creste copiii nu vor functiona cu copiii Indigo si Cristal. Si asta era de asteptat. Ei sunt aici sa ridice provocari in fata acestui model si sa-l inlocuiasca cu ceva mai bun. Asadar, felul in care ati fost voi educati nu va functiona si in cazul lor. Nu veti putea repeta modelul pe baza caruia ati fost crescuti – in mod constient sau fara sa va dati seama. Ca parinte al unui Copil Nou, trebuie sa fiti constient de factorii care motiveaza modelul de educatie pe care l-ati ales.
Vechiul model s-a bazat in mare parte pe Putere si Teama. Parintele privea copilul ca pe o responsabilitate care trebuie asumata, iar datoria parinteasca era sa asigure copilului bunastare materiala, educatie si formare pentru a deveni un adult ca oricare altul. Copilul era crescut in teama fata de pedeapsa si-i privea pe parinti, profesori sau alti adulti drept intruchipari ale puterii. Copilul era invatat de catre acesti “reprezentanti ai puterii” sa accepte normele societatii, chiar daca acestea se manifestau impotriva inclinatiilor naturale ale copilului. Parintii si cei care aveau grija de copii considerau ca rolul lor era acela de control asupra copilului. Se simteau asadar indreptatiti sa pedepseasca copilul, chiar cu violenta, daca acel control, de obicei exercitat sub forma regulilor si interdictiilor, era incalcat sau ignorat. Scopul regulilor era acela de a asigura conformarea copilului la societate. Parintii vechiului stil de educatie spun adesea lucruri precum: "Vei face asta pentru ca am spus eu, si pentru ca eu sunt mama / tatal tau” sau "Vei face asta pentru ca asta face toata lumea.”
Vechiul mod de educatie era unul autoritar, care cerea supunere si respect pe baza autoritatii investite in relatia parinte-copil. In acest sistem de convingeri, parintele este considerat ca „detinand” copilul si avand dreptul sa ceara supunere. Parintii considera ca ei sunt cei care cunosc mai multe lucruri si sunt mai intelepti, si deci au dreptul sa ceara copilului lor sa urmeze anumite modele comprtamentale si sa faca anumite alegeri in viata.

Noul „model de parinte”

Noua paradigma privind cresterea copiilor se bazeaza pe Iubire si deriva din Centrul Inimii. In lumina noii paradigme, fiecare copil este privit ca un dar si un privilegiu. A fi parinte este considerata o experienta a inimii, in care adultului ii este data responsabilitatea de a ingriji si de a ajuta un suflet nou sosit pe Planeta. Aceasta sarcina este un parteneriat in care parintele si copilul impartasesc aventura crearii experientei constiente de a creste si de a invata in interiorul coordonatelor educationale ale acestei relatii.
In acest nou model de parinte bazat pe Inima, copilul este vazut drept ceea ce este – un suflet inalt evoluat. Acest suflet Indigo sau Cristal isi are propria intelepciune de impartasit cu lumea adultilor, si de cele mai multe ori rolul parintilor este de a ajuta acest copil sa-si comunice mesajul catre lume. Acest lucru presupune ca acel copil sa primeasca iubire si ingrijire, sa fie incurajat sa exprime in deplinatate tot ceea ce sunt si sa li creeze toate conditiile pentru a-si dezvolta intregul potential intr-un mediu plin de iubire.
Pentru a fi un astfel de parinte, este necesar sa aveti anumite abilitati si calitati de baza, precum Iubirea, Toleranta, Respectul si Acceptarea Neconditionata. De asemenea, “noul parinte” trebuie sa invete si sa inteleaga talentul Negocierii, al Comunicarii si al Disciplinei.

IUBIREA

Iubirea este CEA MAI IMPORTANTA abilitate parinteasca dintre toate. Si multi oameni isi inchipuie ca ea “vine in mod natural”. Insa adesea parintii reproduc modelul propriu de parinte, pe care deja l-au invatat, fara sa mai ia cu adevarat in considerare daca el vine sau nu din inima.
De fapt, nu-ti poti iubi si respecta copilul daca nu te iubesti si te respecti pe tine insuti. Si foarte multi dintre noi au fost crescuti in spiritul lui “eu nu sunt destul de bun”, care a dat nastere unei pareri proaste despre propria persoana si unor dificultati in a se iubi si accepta pe sine. Oricine lucreaza cu copiii trebuie sa observe felul in care anumite aspecte nerezolvate ale acceptarii propriei persoane se pot proiecta asupra copilului. Copilul ar fi vazut ca « rau » sau « needucabil » sau « necontrolat » sau in orice alt fel care se inscrie in seria lui « nu sunt destul de bun ».
In plus, furiile si ostilitatile nerezolvate ale unui parinte sunt adesea reflectate in comportamentului copilului. De multe ori, un copil furios sau temperamental va reflecta sentimentele reprimate ale parintelui.
Este dificil sa cresti un copil Indigo sau Cristal daca nu ai lucrat mai intai cu tine insuti si nu reusesti sa te iubesti, sa te investesti cu putere si sa-ti exprimi la maxim potentialul.
Copilul tau Indigo sau Cristal va fi principalul tau profesor, daca nu ai lucrat mai intai tu insuti asupra ta.
VEI INVATA sa iti conferi putere si sa te valorizezi – deoarece ei te vor invata acest lucru. Dar este mult mai usor daca tu insuti detii deja aceste calitati, pentru ca atunci a fi parinte va insemna o aventura impartasita a unei dezvoltari inzestrate cu putere.

ACCEPTAREA NECONDITIONATA

Adesea, acest lucru este cel mai greu de acceptat de catre parinti. De multe ori, mandria parinteasca cere copilului sa se ridice la nivelul anumitor asteptari sau sa joace anumite roluri.
Dar copiii Indigo si Cristal au foarte bine definite propria fiinta, ca si propria semnificatie cu privire la ceea ce sunt. Acest lucru le este foarte clar. SI uneori aceasta semnificatie se poate gasi in opozitie directa cu dorintele si nevoile parintilor lor.
Cand se intampla acest lucru, numai un parinte foarte special va fi in stare sa spuna: "Te accept pentru ceea ce esti” sau “Nu trebuie sa fii ca mine.”
Un parinte nesigur poate sa considere faptul ca diferenta dintre copilul lui si el este o amenintare si sa ceara copilului sa se supuna. Dar parintele de stil nou va permite copilului sa se dezvolte si sa fie ceea ce este, chiar incurajand anumite aspecte ale copilului care pot fi diferite de propriul mod de a fi sau de a gandi al parintelui, daca in acele aspecte rezida talentul copilului lor.
De asemenea, noul parinte accepta ca, atunci cand un copil Indigo devine adolescent si apoi adult, acesta sa nu aleaga cariera “obisnuita” sau “responsabila” pe care parintele si-ar dori-o pentru el. Copilul Indigo poate dori sa fie creativ sau sa calatoreasca si sa cunoasca lumea si viata mai degraba decat sa faca o facultate si sa urmeze un drum prestabilit in viata.
Va trebui ca noii parinti sa inteleaga ca un copil Indigo sau Cristal vede viata ca pe o creatie continua, unde ei sunt liberi sa sa recreeze pe ei insisi ori de cate ori doresc si sa-si urmeze pasiunile. Probabil ca ei nu sunt interesati de lucrurile sigure si stabile ci mai degraba de cele creative, pline de pasiune si de buna dispozitie.
Asta nu inseamna ca ei nu vor fi creatori de abundenta. Adesea, adultii Indigo creeaza aceeasi bogatie ca si parintii lor, inca inainte de a implini 30 de ani, insa o fac in moduri neobisnuite si creative.

RESPECTUL

Este foarte apropiat de acceptarea neconditionata. Daca un parinte poate accepta ceea ce esti copilul lui, atunci respectul reciproc se va cladi pe aceasta acceptare.
Respectul reciproc este baza necesara pe care se va construi relatia parinte-copil.
Multi parinti “de stil vechi” isi considera copiii ca fiind lipsiti de experienta si destul de prostuti pana cand sunt invatati de catre adultii mai intelepti si mai experimentati. Parintii de stil nou sunt constienti ca de faptul ca al lor copil este o fiinta evoluata intr-un trup micut, si ca in relatia dintre parinte si copil este un schimb reciproc de idei si experiente. Parintele isi invata copilul abilitatile de supravietuire de care acesta are nevoie pentru a supravietui pe planeta in aceste vremuri. Copilul ii deschide parintelui noi perspective asupra vietii, izvorate din apropierea mai mare a copilului fata de lumea Spiritului.
Acest respect reciproc semnifica faptul ca fiecare dintre cei doi – Parinte si Copil – va permite celuilalt sa fie ceea ce este, fara critici sau ostilitate atunci cand apar diferente.
De fapt, noul parinte va privi aceste diferente ca pe ceva ce trebuie sarbatorit pe masura ce incepem sa intelegem imensa diversitate si posibilitate inerente vietii umane.

TOLERANTA

Toleranta este si ea in legatura cu respectul si cu acceptarea neconditionata. Daca in familie exista acceptare neconditionata, dragoste si respect reciproc, atunci va exista si toleranta in ce priveste diferentele si nevoile diferite ale fiecarui membru al familiei.
Aceasta toleranta poate apoi fi extinsa asupra intregii societati. Daca transmiteti copiilor vostri ca voi sunteti in pace cu voi insiva si cu ei, este mult mai probabil ca atunci ei sa transfere aceasta abordare in relatia cu alti copii si persoane pe care le intalnesc la scoala sau in diferite situatii sociale.
Toleranta fata de ceilalti si acceptarea acestora este o parte a misiunii copiilor Indigo si Cristal, si aceasta va duce la crearea unei lumi pline de toleranta si acceptare a tuturor de catre toti.
Parintele “de stil nou” va arata copilului sau ca se poate relationa cu respect cu oameni care sunt “diferiti”. Mai degraba vor “onora” aceste diferente si vor sarbatori diversitatea decat sa se simta amenintati si tematori, asa cum o fac multi parinti “de stil vechi”.
Eficienta aspectelor mentionate mai sus, in Noul Model de Parinte sta adesea in abilitatea parintelui de a impartasi copilului sau cunostinte despre viata. Aceasta se realizeaza cel mai bine prin Comunicare, Negociere si Disciplina.

COMUNICAREA

Comunicarea cu copilul vostru este una dintre caile cele mai importante in care poti arata iubire si respect.
Actul comunicarii presupune daruire si primire. Persoana care comunica impartaseste sau daruieste idei, si persoana care asculta primeste acele idei. Ambele procese sunt "active", pentru ca si a asculta presupune o anumita abilitate.
Ca parinte, trebuie sa depasesti comunicarea prin emitere de ordine si instructiuni pe care copilul tau te astepti sa le urmeze si sa se supuna fara intrebari. Si, dincolo de orice, nu trebuie sa-ti pierzi cumpatul nciodata si sa tipi atunci cand comunici cu copilul tau.
Folosirea maniei si a violentei in comunicare il invata pe copil ca, pentru ca lucrurile sa iasa asa cum vrei tu, trebuie sa faci cel mai mult zgomot si sa fii cel mai agresiv. In acelasi mod, pedepsele fizice il invata pe copil ca, pentru a obtine ceea ce iti doresti (supunere) trebuie sa fii agresiv si violent. Aceste modele de comunicare vor fi internalizate si apoi externalizate atunci cand copilul va interactiona cu cei de varsta lui. Copiii Cristal, in mod deosebit, au venit sa experimenteze puterea, si daca vor invata de la voi ca violenta inseamna putere, atunci asa vor actiona. Si de multe ori impotriva voastra.
Este asadar mai bine sa iti inveti copilul sa comunice eficient, insa respectuos. Si cheia aici este ca si voi si el sa asculte ceea ce are de spus celalalt, si, ascultand, sa primeasca cu adevarat si sa inteleaga ceea ce simte si ce are nevoie celalalt.
Vorbiti cu copilul vostru despre toate aspectele din familia voastra care il vor influenta intr-un fel sau altul. Nu porniti de la presupunerea ca, pentru ca sunt mici, trebuie sa urmeze ceea ce doriti voi. Nevoile emotionale ale copiilor trebuie luate in considerare atunci cand luati decizii care afecteaza intreaga familie.

NEGOCIEREA

Negocierea face parte din procesul de comunicare. Daca vrei copilul tau sa urmeze un anumit drum sau sa faca anumite lucruri, trebuie sa ii explici de ce e nevoie ca el sa se poarte intr-un anume fel. Pe copiii Indigo si Cristal nu ii intereseaza comenzi autoritare, dar vor asculta daca vorbiti calm si negociati ceea ce doriti sa obtineti.
Daca ceea ce va doriti nu-I atrage foarte mult, atunci e posibil sa fie nevoie sa negociati oferirea unei “recompense” pentru ca ei sa faca ceea ce le cereti. In acest caz, e o situatie in care ambele parti castiga, pentru ca fiecare obtine ceea ce isi doreste.
Abilitatea aici nu sta in manipulare, desi va trebui ca parintii istetilor copii Indigo sa fie atenti ca acestia sa nu ii manipuleze. E, mai degraba, vorba despre ajungerea intr-o zona de confort reciproc, in care ambele parti sunt de acord si “impacate” cu ceea ce au de facut. De exemplu, daca strangerea jucariilor este o problema, negociati cu copilul ca, daca strange jucariile in fiecare seara timp de o saptamana, atunci in weekend vor primi ceva. Daca nu strang jucariile, nu primesc nimic. Aceasta solutie va da rezultate pentru majoritatea copiilor, mai mult decat situatia in care mama tipa permanent ca jucariile nu sunt la locul lor (aceasta deoarece copiii Indigo si Crstal au, in general, alte lucruri mai bune si mai pline de imaginatie de facut decat sa stranga jucariile).

DISCIPLINA

Desi am lasat acest subiect pentru final, el este cea mai delicate tema abordata in discutiile mele cu parintii. Daca sa pedepsesti copilul, sau nu, sau sa stabilesti mai clar regulile.
Eu personal cred in non-violenta. Violenta are ca singur efect faptul ca-l invata pe copil ca ea este un mijloc pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Cu toate acestea, mai cred si ca insusi conceptul de "disciplina" este prost inteles in societatea noastra, fiind tradus, in general, prin reguli si pedepse.
De fapt, cuvantul disciplina are aceeasi radacina ca "discipol", si inseamna predare si invatare. Cel mai eficient profesor nu este cel care tipa si este violent - asta presupunand ca nu este in armata! In viata de zi cu zi, cea mai eficienta metoda de a invata pe cineva este de a o face din suflet si intr-un mod amabil si respectuos.
Copiii trebuie sa stie unde sunt limitele si ce se asteapta de la ei in cadrul familiei. Acest lucru asigura un sentiment de siguranta, care la randul lui favorizeaza un comportament echilibrat. Insa aceasta informatie poate fi transmisa calm si iubitor, prin folosirea de catre parinti a abilitatilor de a comunica si negocia.
A sti sa comunici si sa negociezi fac parte din disciplina.
Rolul vostru ca parinti este sa va invatati copiii – prin exemplu personal si prin dialog – cu privire la ceea ce se asteapta de la ei pentru a deveni la randul lor adulti iubitori si maturi. Voi sunteti invatatorii, ei sunt discipolii. Si uneori ei sunt invatatorii si voi, parintii – discipolii. Lasati relatia dintre voi sa fie atat de iubitoare si sa se dezvolte precum cea dintre Hristos si discipolii sai.