Spirituality

iF You want to become FREE you landed in the right place.

“ Cine moare înainte să moară, nu mai moare când moare.”

Translate

Câteva cărți deosebite pe care le recomand cu căldură;

Le puteți vedea pe site.urile Editurii PROXIMA MUNDI & Editurii FOR YOU :

Transformări planetare 2012-2030 -- Mesaje de la Fondatori (Sal Rachele) ,

Pământul se trezește: Profetii 2012-2030 (Sal Rachele și Fondatorii) ,

Viața la Frontiera Cunoașterii (Sal Rachele) ,

Conexiunea Lyra/Pământ (Brad Johnson și Conștiița Colectivă a Sufletelor Lirane) ,

Femeia interzisă vorbește - Conversații cu Maria Magdalena (Pamela Kribbe),

Istoria reală a Pământului (Sal Rachele) .



marți, 12 octombrie 2010

Kg în plus în viața amoroasă


Greutatea în plus şi împlinirea corporală armonioasă aduc mai multă fericire şi fac ca viaţa amoroasă (sexuală) să fie mai bună

Unul dintre cei mai respectaţi oameni de ştiinţă din lume a dezvoltat de curând o teorie conform căreia oamenii foarte bine împliniţi corporal şi armonioşi sunt mult mai fericiţi decât cei slabi.

James Watson, genetician, laureat al Premiului Nobel (unul dintre savanţii care au participat la descoperirea structurii spiralate a ADN-ului), crede cu tărie că femeile armonios împlinite corporal, mai vitale şi cu forme pline se bucură de o viaţă sexuală intensă şi mult mai bună decât femeile care sunt slabe.
Watson care, după cum se ştie, a condus cu succes proiectul genomului uman, şi-a mutat domeniul de interes în controversata ştiinţă a imaginii umane. El a afirmat recent, într-o conferinţă la University College din Londra că cercetările sale deja sugerează că greutatea în plus şi o împlinire corporală armonioasă au anumite efecte biologice care fac ca femeile să capete un caracter mai maleabil şi mai armonios şi, totodată, aceasta le face să fie mult mai înzestrate din punct de vedere sexual-amoros.
“Subţirimea şi slăbiciunea corporală nu au fost niciodată asociate cu sexualitatea”, spune Watson, care are acum 72 de ani (în 2002).  “Posh Spice şi Calista Flochart (vedetă TV) pot să apară ca fiind foarte zâmbitoare în faţa fotografiilor, spune el, dar, cu toate acestea, dincolo de acest exterior strălucitor se ascund, de fapt, nişte suflete slabe şi nefericite.”
Studiile sale referitoare la chimia corpului l-au condus la concluzia că, în cazul femeilor, grăsimea în plus şi o împlinire corporală armonioasă au drept efect creşterea numărului de endorfine – ceea ce generează un mod natural de creştere a bunei dispoziţii şi chiar o considerabilă îmbunătăţire a stării sufleteşti – odată cu aceasta se produce, totodată, creşterea numărului de hormoni sexuali, care conduc la trezirea şi amplificarea dorinţei sexuale amoroase.
În schimb, atât la bărbaţii slabi, cât şi la femeile slabe s-a observat un efect contrar – creierul primeşte mai puţine endorfine atunci când corpul este slab şi are mai puţină grăsime
Teoria lui Watson este valabilă în această direcţie, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Explicaţia sa este aceea că, în trecut, omul şi-a petrecut o mare parte din viaţă în căutarea hranei. Răsplata pentru o muncă grea era mâncarea şi aceasta făcea să apară o împlinire corporală armonioasă care determina creşterea în greutate. De aceea, dacă suntem prea slabi, atunci se pare că în mod inconştient suntem constant în aşteptarea următoarei mese.
Watson concluzionează, în termeni evoluţionişti că: “Omul slab este aproape întotdeauna un om nemulţumit. Oamenii foarte mulţumiţi sunt cei care sunt în mod armonios împliniţi corporal. Aceasta este, printre altele, motivul pentru care sunt angajaţi mai uşor oamenii slabi, deoarece ei sunt, în general, nemulţumiţi şi, de aceea, vor lucra din greu. Oamenii în mod armonios împliniţi corporal sunt mai bine dispuşi, mai afabili, dar au adesea mai puţin succes în promovarea pe linie profesională.”
Pe de altă parte, s-ar părea că oamenii slabi sunt adeseori împinşi să acţioneze şi din nevoia de a găsi acea fericire care le lipseşte. De aceea, succesul material poate fi obţinut mai uşor (ca o compensaţie – pe un plan inferior însă) de oamenii slabi.
“Kate Moss (manechin faimos de modă) este probabil considerată ca fiind cea mai faimoasă persoană din lume, dar, cu toate acestea, ea arată la corp şi la faţă ca o fiinţă foarte tristă. De altfel, cine cunoaşte vreun super model fericit?”, întreabă retoric Watson. “De ce, pe de altă parte, asocierea dintre asemenea persoane şi droguri este atât de strânsă? Eu cred totuşi că este posibil să nu fie vorba, în cazul ei, de o persoană cu o moralitate foarte slabă, ci doar de o persoană foarte slabă fizic care urmăreşte să-şi găsească fericirea cu ajutorul stupefiantelor.”

Interesul lui Watson în acest domeniu este pur ştiinţific. El a ajuns însă la ceea ce numeşte, în glumă, ultima lui “obsesie”, pe care a căpătat-o în timp ce flecărea cu un şofer de taxi din New York, care l-a informat despre un om de ştiinţă din Arizona care, urmărind să creeze un nou medicament, şi-a injectat un hormon care i-a provocat o erecţie neîntreruptă de 8 ore şi jumătate!

Hormonul respectiv este numit MSH (hormonul melanotrop hipofizar; yoghinii ştiu că glanda hipofiză este în strânsă legătură cu Ajna chakra), şi el este corelat cu dorinţa sexuală şi cu lumina soarelui. “MSH-ul este un hormon care îmi provoca întotdeauna plictiseală înainte de a afla aceste lucruri”, spune Watson. Dar, interesul fiindu-i deja stârnit, el a început să cerceteze cu multă atenţie acest hormon şi, astfel, a descoperit că el (MSH) era strâns legat de alţi doi compuşi chimici din corp – endorfinele (care, după cum se ştie, provoacă stările de plăcere şi bună dispoziţie) şi leptinele. MSH-ul s-a constatat că este influenţat de leptine şi, totodată, s-a remarcat că el este strâns legat de dorinţa sexuală.
“Cu cât suntem mai împliniţi corporal, cu atât dispunem de mai multe leptine şi, este foarte posibil, să avem, atunci mai mult MSH”, spune Watson. “Opinia mea este că starea noastră sufletească este controlată, într-o foarte mare măsură, de endorfine şi că, fără îndoială, noi dispunem de mai multe endorfine cu cât suntem mai împliniţi corporal şi mai armonioşi. Din acest motiv, nimeni nu l-a reprezentat, de exemplu, vreodată pe Moş Crăciun ca fiind slab – pentru că oamenii slabi sunt, adeseori, anemici şi nemulţumiţi”. Deoarece MSH-ul este puternic influenţat şi de lumina soarelui, am putea spune că starea noastră de fericire depinde atât de expunerea noastră NUZI la soare, cât şi de faptul de a fi mai împliniţi, mai vitali corporal.
“Oamenii cu activitatea sexuală cea mai intensă sunt oamenii vitali şi în mod armonios împliniţi corporal, care se expun complet GOI la soare”, mai spune el. “Acum, eu privesc la cuplurile care sunt în mod armonios împlinite corporal, într-un mod cu totul diferit, spune el. Dimpotrivă, atunci când văd un cuplu de fiinţe slabe din punct de vedere corporal, ştiu că aproape sigur au unele probleme.”
Tocmai de aceea, Watson recomandă femeilor cu forme pline şi care sunt în mod armonios împlinite corporal, să-şi găsească iubiţi care ar trebui să fie proporţionaţi pe măsura lor (în ceea ce priveşte energia vitală şi sexuală – n.n.) pentru a avea, în felul acesta, o viaţă cât mai fericită şi satisfăcătoare.