Spirituality

iF You want to become FREE you landed in the right place.

“ Cine moare înainte să moară, nu mai moare când moare.”

Translate

Câteva cărți deosebite pe care le recomand cu căldură;

Le puteți vedea pe site.urile Editurii PROXIMA MUNDI & Editurii FOR YOU :

Transformări planetare 2012-2030 -- Mesaje de la Fondatori (Sal Rachele) ,

Pământul se trezește: Profetii 2012-2030 (Sal Rachele și Fondatorii) ,

Viața la Frontiera Cunoașterii (Sal Rachele) ,

Conexiunea Lyra/Pământ (Brad Johnson și Conștiița Colectivă a Sufletelor Lirane) ,

Femeia interzisă vorbește - Conversații cu Maria Magdalena (Pamela Kribbe),

Istoria reală a Pământului (Sal Rachele) .



marți, 12 octombrie 2010

Love & SeX


Poziţii sexuale
Există nenumărate moduri de a face dragoste. Unii preferă de fiecare dată aceleaşi posturi, altora, dimpotrivă, le place să descopere cât mai multe poziţii şi modalităţi de a amplifica plăcerea şi dorinţa erotică.

Alegerea poziţiilor trebuie discutată deschis între cei doi iubiţi. Trebuie să ţineţi cont de vârstă, greutate, supleţe, de talia organelor sexuale şi de compatibilitatea lor, de faptul că femeia are sau nu nevoie să fie stimulată clitoridin în timpul intromisiei etc.

Exerciţiile propuse de noi vă vor produce satisfacţia dorită, putând trece cu uşurinţă de la o postură amoroasă la alta. Cu cât veţi descoperi poziţiile preferate ale fiinţei iubite, cu atât experienţele voastre erotice vor fi mai satisfăcătoare şi mai pline de fantezie. Unele poziţii cum este ce cea a “misionarului” (poziţia clasică, când bărbatul se află deasupra femeii) sunt uneori obositoare pentru bărbat şi puţin satisfăcătoare pentru femeie, căci ele o obligă să rămână relativ pasivă şi imobilă.

Trebuie să ştiţi că nu contează atât “gimnastica” poziţiilor, ci găsirea acelor poziţii care să vă permită să rămâneţi destinşi şi să experimentaţi culmile extazului amoros. Prin alegerea unor posturi amoroase compatibile cu propria voastră structură şi/sau cu propriile necesităţi, veţi putea să vă echilibraţi greutatea, să variaţi între pasivitatea corporală şi mobilitatea muşchilor interni şi mai ales să vă armonizaţi suflurile subtile şi ritmurile interioare.

Sfaturi utile:
Poziţiile amoroase inversate intensifică circulaţia energiilor sexuale spre cap şi stimulează glanda pineală.
Gâtul şi umerii este indicat ca totdeauna să fie susţinuţi şi destinşi, în caz contrar, circulaţia energiei este întreruptă, ceea ce provoacă epuizare şi dureri de cap a doua zi.
O pernă aşezată sub şezutul femeii în poziţiile culcate este un bun suport şi face penetrarea mai profundă.
Te poţi ajuta de diferite suporturi dure şi fixe în abordarea unor poziţii mai “spectaculoase”. Poţi să-ţi sprijini talpa picioarelor de un perete sau de barele unui pat, ceea ce favorizează puterea mişcării şi controlul musculaturii şi scade efortul fizic.
Actul amoros în apă permite abordarea unor poziţii care sunt mai greu de abordat “pe uscat”. Nu ezitaţi dacă aveţi ocazia!

Plăcerea de a face dragoste
Tantra nu înseamnă numai act sexual, aşa după cum înţeleg mulţi oameni, ci ea trebuie privită ca o artă, extrem de complexă, dar totodată inefabilă prin stările extatice pe care le au cei doi iubiţi care fuzionează amoros. Accentul în fuziunea amoroasă tantrică se pune pe posturile amoroase sexuale realizate într-o ambianţă cât mai intimă, profund relaxantă, utilizând „ingrediente” afrodisiace, realizând gesturi ritualice care aduc o stare de sacralitate în timpul fuziunii amoroase şi ajutând cuplul să realizeze cu o mai mare uşurinţă controlul energiilor sexuale, aplicând procedee de respiraţie, de vizualizare creatoare, etc.

În continuare vom descrie unele posturi amoroase tantrice care se folosesc cel mai des în timpul jocurilor erotice.

Cele cinci posturi de bază ale amorului spiritual care sunt: femeia deasupra, bărbatul deasupra, posturile pe o parte, posturile în poziţie şezând şi posturile în care femeia este aşezată cu spatele la bărbat. Bineînţeles există multe variante la aceste posturi sexuale de bază: poziţia stând în picioare, stând cu capul în jos,  poziţia "în patru labe", etc.

În arta amorului tantric sunt întâlnite în mod obişnuit cinci posturi sexuale aşa-zis “elaborate”. Este vorba despre posturile oral-genitale:
• Femeia stă în picioare, pe vine sau este aşezată deasupra bărbatului, cu faţa la el, vaginul ei atingându-i acestuia gura.
• Bărbatul stă în picioare, pe vine, sau în poziţie şezând, iar femeia, îngenuncheată sau şezând, stă cu faţa la el jucându-se cu penisul lui.
• Bărbatul şi femeia în postura 69, în contact oral-genital reciproc, femeia fiind deasupra.
• Bărbatul şi femeia în postura 69, în contact genital-oral reciproc, bărbatul fiind deasupra.
• Bărbatul e întins sau în poziţie şezând, femeia stă în picioare, e aşezată sau îngenuncheată deasupra sa, cu spatele la el, astfel încât faţa ei să fie orientată către picioarele acestuia.

Datorită faptului că femeia are nevoie de mai mult timp decât bărbatul pentru a ajunge la orgasm, este indicat ca primele posturi sexuale adoptate să fie acelea care conferă femeii o stimulare maximă. Acestea variază de la o persoană la alta, aşa încât o anumită perioadă de practică poate fi necesară înainte de a se descoperi care sunt cele mai excitante posturi.

Bărbaţii se excită în general foarte repede şi adeseori ei ajung la orgasm foarte repede. În cazul lor, trebuie alese mai întâi posturile care generează o stimulare fizică minimă, pentru a le permite controlul perfect al energiei sexuale. Majoritatea bărbaţilor din Occident cred că trebuie să-şi dovedească neapărat bărbăţia, fapt pentru care ei urmăresc să fie nişte amanţi foarte energici, viguroşi. De multe ori, ei îşi asumă rolul dominant şi cred că îşi vor satisface mai bine iubita prin penetrări puternice. Aceasta face însă ca adeseori ei să ejaculeze înainte ca partenera lor să fi fost pe deplin satisfăcută sau chiar, în anumite cazuri, înainte ca ea să fi ajuns la orgasm.

Satisfacerea femeii reprezintă piatra de temelie în tantra. Mulţi tantrici sugerează ca la începutul jocurilor amoroase bărbatul să-i facă femeii amor oral. Poate fi aleasă în acest scop una dintre posturile descrise anterior. Bărbatul trebuie să sărute pasional yoni-ul iubitei sale, iar aceasta trebuie să-i spună ce şi cum anume îi place mai mult, ghidându-l, astfel încât să poată trăi împreună plăcerea maximă. Pentru o armonizare perfectă în timpul actului amoros, cei doi se pot privi ochi în ochi din când în când, urmărind să simtă empatic modul în care trăieşte celălalt plăcerea şi bucuria fuziunii erotice.

Apoi, femeia poate să vină deasupra bărbatului, aşezată sau îngenuncheată şi penetrată de lingam-ul lui erect, jucându-se cu acesta. În această fază bărbatul trebuie să-şi îndrepte atenţia asupra controlului energiei sexuale. El nu trebuie să se ridice pentru a o putea penetra mai bine pe iubita sa, ci trebuie să stea culcat, realizând cât mai puternic contracţia zonei pelviene sau mulabandha. Aceasta ajută la evitarea ejaculării premature şi, deci, la descărcarea energetică.

Tantricii accentuează faptul că femeia trebuie să se simtă foarte liberă, fără prejudecăţi sau inhibiţii sexuale, astfel încât să se poată bucura la maxim de plăcerea actului amoros. Este bine ca ea să adopte iniţial un rol activ în cadrul jocurilor amoroase cu iubitul ei. O dată ce femeia a ajuns la orgasm, posturile pot fi schimbate, urmărindu-se însă să nu fie întrerupt contactul intim, şi să trăiască simultan ambii iubiţi cât mai multe şi cât mai profunde stări de orgasm.

După realizarea posturii în care femeia a fost deasupra bărbatului, ei vor schimba poziţia, fiind mai uşor pentru amândoi să adopte posturile sexuale în poziţie şezând aşezaţi unul cu faţa la celălalt, privindu-se în ochi. Aceste posturi nu permit realizarea unor mişcări prea ample. Femeia se lasă penetrată de iubitul ei, fiind aşezată deasupra lui, cu picioarele în jurul trunchiului acestuia, sânii şi buzele sale fiind uşor accesibile gurii lui, spatele şi fesele ei putând fi atinse uşor de mâinile lui. Posturile în şezut asigură o intimitate mai mare şi un control foarte bun asupra energiilor sexuale.

În cazul posturilor tantrice în şezut, în care femeia stă în braţele bărbatului cu faţa la el, ea deţine încă controlul. Femeia ar trebui să realizeze tehnica de mulabandha (contracţia zonei pelviene) şi yoni mudra (contracţia muşchilor vaginali) pentru a strânge în mod ritmic lingamul iubitului cu yoni-ul ei. În această postură, energia fundamentală a fiinţei, kundalini shakti poate fi cu uşurinţă trezită şi direcţionată în sus, de-a lungul coloanei vertebrale. Senzaţia trăită de ambii iubiţi este extrem de plăcută.

Din poziţiile în şezut este foarte simplu pentru femeie să se întindă pe spate şi să-i ceară partenerului să facă dragoste cu ea, el fiind aşezat deasupra ei. Aceasta este o postură în care bărbatul îşi poate asuma rolul dominant. Depărtându-i foarte tare picioarele sau ducându-i-le spre în spate, cu genunchii la cap, bărbatul o poate penetra foarte profund, atingându-i în mod intim vaginul.

Apoi cei doi iubiţi pot trece într-o poziţie “aşezat pe o parte”. Fiind încă faţă-în-faţă, poziţiile pe o parte facilitează o relaxare totală şi o intimă fuziune a celor două trupuri. Atenţia se poate orienta acum asupra respiraţiei, fiecare urmărind să absoarbă respiraţia celuilalt, ceea ce va conduce la o stare de intimitate foarte mare şi la o comuniune sufletească foarte profundă.

Fără a se retrage, bărbatul o va întoarce pe iubita sa astfel încât aceasta să vină cu spatele la el. Acesta permite ca lingamul să atingă anumite zone ale yoni-ului care nu sunt accesibile în alte posturi. O dată experimentată suficient de mult timp această postură, cei doi iubiţi pot trece cu uşurinţă în postura 69, astfel încât să continue într-un mod minunat sărbătoarea erosului. Această postură, abordată în Occident de extrem de puţine cupluri, poate facilita apariţia unor stări de orgasm extrem de puternice şi de ample, trăite în mod simultan de către cei doi iubiţi.

Kamil Zvelebil, eminent indolog european, face într-una dintre lucrările sale un rezumat al sfaturilor pe care el însuşi le-a primit de la un yogin. După ce i-a dat mai multe detalii referitoare la obiceiurile necesare unei stări bune de sănătate - cum ar fi, de exemplu, regimul pe bază de alimente proaspete şi necesitatea ca mâncarea să fie mestecată foarte bine, băile de soare, respiraţia profundă şi ritmică, opt ore de somn pe noapte, dezbrăcat şi cu capul către nord, plimbările pe jos în mod regulat şi cultivarea unei atitudini mentale positive, acest yoghin i-a vorbit şi despre eros. Iată recomandările pe care i le-a făcut el: “Jocurile erotice frecvente şi regulate sunt benefice. Oricum, urmăreşte să fii stăpânul şi nu sclavul plăcerii sexuale. Amorul oral-genital nu este dăunător, ci din contră – el este adeseori indicat. Vizualizează-te ca fiind Shiva creatorul, iar pe iubita ta vizualizeaz-o ca fiind energia sa, Shakti. Bucură-te de jocul iubirii sale şi soarbe nectarul plăcerii ce se scurge din yoni-ul său”.

Ideal ar fi ca posturile sexuale să fie plăcute ambilor iubiţi, sau ar trebui să existe cel puţin o înţelegere reciprocă asupra preferinţelor pe care le are fiecare. Atât bărbatul cât şi femeia vor putea atinge stări de orgasm din ce în ce mai profunde, care îi vor face treptat să atingă stări de extaz şi beatitudine chiar în timpul actului amoros realizat cu continenţă şi transfigurare.

Cele cinci posturi de bază precum şi cele cinci posturi “elaborate” ar trebui practicate suficient de mult timp, astfel încât să se ajungă ca trecerea dintr-o postură într-alta să se facă cu multă îndemânare. Pentru unii, jocul amoros devine un dans extatic, pentru alţii este necesară mai multă “coregrafie” şi o anumită perioadă de practică, dar în cele din urmă se va atinge starea de măiestrie chiar şi în această artă de a face dragoste.

Aşadar, practicaţi şi deveniţi voi înşivă maeştri ai amorului tantric transfigurator. Ce poate fi mai plăcut decât de a face dragoste cu fiinţa iubită?

Astrologia şi posturile sexuale
Astrologia este ştiinţa tainică a destinului Ceresc. În timpurile îndepărtate, preoţii iniţiaţi făceau studii detaliate ale influenţei subtile declanşate prin procese de rezonanţă a planetelor, constelaţiilor şi a altor corpuri cereşti, care influenţau în funcţie de karma - destinul individual. S-au descoperit astfel, cu mii de ani în urmă, diferite relaţii între stele şi planete şi ciclurile repetate ale schimbărilor care survin în destinul oamenilor. După cum Cerul şi Pământul se completează reciproc, la fel mişcarea şi calităţile corpurilor cereşti determină manifestarea karma-ei potenţiale a oamenilor. Această karma poate fi consumată de-a lungul vieţilor, sau ea poate fi oprită să se mai manifeste numai atunci când există un perfect control conştient asupra forţei vitale amoroase, fiinţa umană respectivă putând transcende sau chiar arde rapid influenţa destinului ceresc.

Posturile sexuale şi rolurile active sau pasive adoptate în timpul fuziunilor amoroase sunt intim legate de configuraţiile astrologice pe care cei doi iubiţi le prezintă fiecare în astrograma sa natală. Fiecare postură amoroasă poate fi înţeleasă şi ca o formă de condensare a unor energii extrem de subtile din univers, manifestate prin procesul de rezonanţă în fiinţele celor doi iubiţi. În trecut, relaţia subtilă dintre
constelaţii şi posturile sexuale era înţeleasă şi folosită pentru a trăi anumite stări specifice, sau pentru a asimila anumite calităţi ca şi pentru a da naştere unor copii cu anumite calităţi predominante.

Posturile amoroase pot fi folosite pentru a dobândi superioritatea asupra unor influenţe astrologice nefaste, şi astfel ne pot ajuta să atingem controlul conştient al destinului dacă sunt realizate în cadrul unui cuplu care stăpâneşte foarte bine continenţa sexuală.

Descoperă poziţia favorită
Într-adevăr, cuplurile care vor experimenta poziţiile amoroase de bază atunci când fac dragoste vor putea avea trăiri cu totul remarcabile. Dar este bine de reţinut că ceea ce merge foarte bine cu un iubit, nu este obligatoriu să meargă la fel de bine şi cu un altul. Noi toţi suntem diferiţi din punct de vedere al manifestărilor noastre interioare, al personalităţii, al trezirii erotice şi nu în ultimul rând al gradului de dezinhibare sexuală, deci nu poţi pretinde ca o poziţie care ţi-a oferit maximum de plăcere într-o relaţie amoroasă să-ţi producă acelaşi efect şi într-o altă relaţie.

Este adevărat că fiecare dintre noi avem poziţiile noastre preferate de a face dragoste, dar pentru ca amorul să nu devină ceva plictisitor, monoton, este util să mai şi inovăm puţin. Totuşi urmăreşte ca mai întâi să obţii rezultate bune într-una sau două din poziţiile de bază, înainte de a te avânta să adopţi posturi mai atletice sau noi variaţiuni ale poziţiilor de bază. Majoritatea cuplurilor practică doar două sau trei posturi favorite tot timpul vieţii lor conjugale. Dar chiar micile variaţiuni ale acestor posturi pentru a face mai bine dragoste pot să devină plicticoase la un moment dat.

Este important să se menţină un echilibru între această stabilitate conservatoare şi dispoziţia „liberală“ de a încerca şi altceva nou. Cu atenţie, dragoste şi răbdare în a experimenta, multe cupluri pot să găsească repede modalităţi practice de a face dragoste în aşa fel încât ambii iubiţi să fie încântaţi şi mulţumiţi.

Variaţi posturile sexuale
De ce este bine să abordăm diferite poziţii sexuale odată cu evoluţia relaţiei noastre de cuplu? Pentru că măreşte fascinaţia, atracţia erotică, apropierea fizică, intimitatea şi nu numai... Vom începe să prezentăm cum poate un cuplu să descopere noi modalităţi de a face dragoste mai bine, practicând anumite poziţii pentru obţinerea unei plăceri erotice maxime.

V-aţi gândit vreodată că ceea ce conferă cuplului dumneavoastră plăcere erotică maximă diferă pe parcursul evoluţiei unei relaţii amoroase? Adesea ceea ce mergea bine atunci când cei doi iubiţi au fost tineri, aproape sigur se va schimba când vor ajunge la vârsta mijlocie. Unul din lucrurile esenţiale în erotism îl reprezintă faptul că un cuplu se dezvoltă odată cu maturizarea vieţii sale sexuale. Cei doi iubiţi vor fi surprinşi să constate că în relaţia lor amoroasă fac lucruri pe care mai devreme le găseau nepotrivite.

De asemenea, pot să apară inedite şi apetisante schimbări fie şi numai pentru o perioadă scurtă de timp. Este posibil ca o anumită postură amoroasă să fie preferată de o mare parte dintre femei. Totuşi poziţiile care ne conferă plăcere maximă se vor schimba în decursul timpului chiar în cazul aceleiaşi relaţii amoroase. O femeie pe care o excită foarte mult stimularea peretelui frontal al vaginului va putea experimenta astfel sensibilitatea acestei zone prin intermediul noilor poziţii specifice şi poate, cine ştie, va descoperi chiar senzaţii noi...

Trebuie avut în vedere faptul că o poziţie poate fi excitantă pentru unul, dar nu şi pentru celălalt. De aceea va trebui adoptată o poziţie care să confere satisfacţie ambilor iubiţi. Din păcate, ceea ce se petrece câteodată într-o fuziune amoroasă este că unul devine numai cel care dăruieşte (activ), iar celălalt doar cel care primeşte (pasiv). Această situaţie apare mai ales atunci când cea mai bună poziţie pentru unul produce disconfort pentru celălalt. În acest caz va trebui adoptată o atitudine de comunicare, în urma căreia să fie alese doar acele posturi, gesturi, mângâieri care să-i facă fericiţi pe ambii iubiţi.

De ce femeia deasupra ?
Poziţiile în care femeia este deasupra bărbatului în timpul fuziunii amoroase sunt preferate atât de către acea femeie căreia îi place să aibă iniţiativa cât şi de către bărbatul căruia îi place să-şi privească cu admiraţie iubita în timp ce fac dragoste. Bărbatul se aşează relaxat pe spate, iar femeia îngenunchează cu picioarele de o parte şi de alta a şoldurilor lui. Apoi ea introduce în vagin penisul erect al bărbatului. În această poziţie, el poate să-i mângâie sânii, coapsele şi fesele, iar ea se poate apleca în orice moment pentru a-i săruta buzele, faţa sau pieptul.

Avantajul principal al acestei poziţii este acela că femeia devine parte activă, iar bărbaţii găsesc acest lucru foarte interesant şi sunt, în general, foarte încântaţi de aceasta. În special pentru acea categorie de bărbaţi care sunt mai timizi şi ezită să se manifeste, preluarea responsabilităţii de către femeie poate salva relaţia lor amoroasă.

Dar, pentru bărbatul care nu este mulţumit de sine însuşi din punct de vedere sexual, această poziţie a femeii ar putea fi considerată drept o încercare de dominare exercitată de ea asupra lui. Unul dintre cele mai plăcute motive pentru care femeia apreciază această poziţie este acela că ea îşi poate roti trupul în poziţia în care penisul erect al bărbatului îi oferă plăcere maximă. Adesea, o femeie care e sensibilă la stimularea peretelui vaginal frontal poate trăi orgasmul în timpul fuziunii amoroase numai dacă ea se află deasupra.

Un alt avantaj al acestei poziţii este acela că mâinile femeii sunt lăsate libere pentru a se stimula pe sine, dacă ea doreşte aceasta. Astfel, ea se poate juca cu sânii săi sau să se autostimuleze prin masarea clitorisului până la atingerea orgasmului. Pentru femeia care consideră dureroasă penetrarea adâncă, poziţia în care femeia este deasupra poate fi ideală pentru că în felul acesta ea poate controla adâncimea şi viteza de penetrare.

Poziţiile în care femeia este deasupra oferă avantaje evidente mai ales pentru cazurile în care el are un abdomen proeminent. În plus, dacă bărbatul este obosit sau supărat aceste poziţii îi conferă o plăcere deosebită şi o destresare, în timp ce oricare alte poziţii sunt practic imposibil de abordat.

Pentru creşterea plăcerii sexuale...
Oricare dintre poziţiile sexuale le-ai alege, aceste indicaţii te vor ajuta să sporeşti plăcerea sexuală în timpul unei fuziuni amoroase:

- Poziţia aleasă îţi oferă posibilitatea de a te mişca liber? În poziţiile cu femeia deasupra, ea se poate mişca foarte uşor.

- Postura permite o penetrare adâncă? Orice poziţie în care coapsele ei sunt aduse aproape de pieptul ei va permite o penetrare adâncă.

- Sau doar o penetrare superficială? Acele poziţii în care picioarele femeii sunt apropiate între ele şi întinse în continuarea trunchiului ei vor permite doar penetrări superficiale.

- Bărbatul are posibilitatea de a atinge clitorisul femeii şi de a-l stimula prin mângâiere? Multe femei au nevoie de stimulare clitoridiană directă.

- Bărbatul are posibilitatea de a-i atinge sânii? Majoritatea femeilor se bucură atunci când sânii lor sunt sărutaţi şi mângâiaţi.

- Vă puteţi privi organele genitale? Multe persoane sunt încântate să se privească în timp ce fac dragoste.
Se pot folosi oglinzi aşezate în unghiuri favorabile.

- Femeia are posibilitatea de a atinge scrotul şi anusul bărbatului? Din păcate, multe dintre femei nici nu se gândesc la acest lucru, iar mulţi dintre bărbaţi sunt prea timizi ca să o ceară.

- Poziţia permite stimularea punctului G? Senzaţiile resimţite sunt extrem de intense pentru ambii iubiţi.

- Poziţia aleasă permite o mişcare deplină a celor doi iubiţi, sau doar o mişcare superficială, mai puţin profundă? Găseşte poziţia favorită a fiinţei iubite şi oferă-i plăcerea...

Postura inversată
Plăcerea erotică poate fi atinsă în nenumărate feluri. Nu există două momente de plăcere absolut identice, aşa cum nu există niciodată două frunze absolut identice în acelaşi arbore. Şi numai acest fapt vă îndeamnă să exploraţi cu multă curiozitate şi încântare, jucăuşenie şi exuberanţă noi şi extaziante modalităţi de a vă uni intim amoros cu fiinţa iubită, într-un cadru cât mai feeric. A face dragoste în natură, în timp ce razele soarelui mângâie suav trupurile celor doi iubiţi, poate fi o experienţă delicioasă. Şi pentru asta nu este necesar să plecaţi la zeci de kilometri de casă. Puteţi să practicaţi următoarea postură pe un şezlong aşezat în grădină. Iubitul stă relaxat şi întins pe şezlong. Ea se aşează deasupra iubitului, cu faţa spre picioarele lui, sprijinindu-se de ele. Bărbatul îşi introduce lingamul în yoniul iubitei sale, prinzând-o de coapse. Femeia este cea activă, realizând mişcări unduioase şi pline de voluptate. În această postură, iubitul poate mângâia şi stimula clitorisul iubitei sale, provocându-i acesteia fiori extazianţi de plăcere.

Postura arcului
Femeia se întinde pe spate, iar bazinul ei va fi ridicat, ajutată fiind de bărbat. Iubitul se aşează între gambele ei, îi încrucişează picioarele aşezându-i tălpile picioarelor pe pieptul său şi apoi o penetrează adânc. Îmbrăţişând-o pe iubita sa şi sprijinindu-se cu genunchii şi cu vârful degetelor de pământ, bărbatul se poate mişca cu uşurinţă atât pasional cât şi într-un ritm lent dar ferm. Contactul intim este foarte profund şi, datorită poziţiei femeii (vaginul se micşorează foarte mult în această poziţie), bărbatul îi poate atinge colul uterin. Din acest motiv, femeia poate trăi în această poziţie orgasmul cervico-uterin, un tip de orgasm pe care puţine femei îl experimentează.
Această postură sexuală amplifică foarte mult energia sexuală şi vitală şi de aceea este indicat să se realizeze atât la începutul actului amoros (pentru angrenarea potenţialului sexual şi vital) cât şi spre final, atunci când cei doi simt nevoia unei revigorări a forţei vitale.

Metoda Albinei Mari
Există o formă mai puţin aplicată în Occident, dar extrem de puternică de act amoros sexual realizat cu continenţă cunoscută în tradiţia indiană sub denumirea de Metoda Albinei Mari.

Inversând ordinea convenţională, aceasta postură nu este abordată decât de cuplurile care ies din anumite tipare limitatoare şi care vor să trăiască stări de orgasm intense şi foarte profunde, fiind abordată mai ales de cuplurile în care femeia se simte liberă şi puternică, datorită poziţiei ei “dominatoare” în această postură.

În această poziţie amoroasă, iubita, după ce şi-a aşezat iubitul complet întins pe pat sau pe un covor, se aşează deasupra lui pe vine, pe coapsele lui şi îşi strânge ferm pulpele după ce a introdus suficient de adânc lingam-ul în yoni-ul ei. Susţinându-se cu mâinile de pieptul iubitului său, ea va realiza mişcări sus-jos, stânga-dreapta, urmărind să se lase penetrată cât mai profund. Rotindu-şi apoi cât mai amplu bazinul, ea îşi încântă la culme iubitul şi totodată se bucură intens şi ea.

Dacă simte că plăcerea tinde să atingă o culme care poate fi controlată mai greu, atunci ea îşi opreşte mişcările şi urmăreşte odată cu iubitul ei ridicarea (sublimarea) energiilor. De asemenea, pentru un mai bun control, amândoi iubiţii trebuie să urmărească să respire profund şi să îşi reţină respiraţia în retenţie pe plin, acţiune care va facilita foarte mult procesul sublimării. Ritmul mişcărilor femeii trebuie să fie ţinut sub control şi să fie în acord cu puterea de control al energiei sexuale a bărbatului.

Abordarea acestei poziţii poate fi solicitantă pentru femeie, mai ales în cazul în care nu are suficient de bine antrenaţi muşchii gambelor şi ai coapselor. De aceea, în acest caz, este indicat ca femeie să execute o perioadă de timp zilnic anumite exerciţii pentru tonifierea musculaturii picioarelor cum ar fi, de exemplu, genoflexiunile. Aceasta îi va permite să poată menţine cu uşurinţă această postură amoroasă un timp mai îndelungat.

Nici unul dintre cei doi iubiţi nu trebuie să uite că fără un efort de voinţă, plăcerea fiinţei iubite nu va fi satisfăcută. În acest scop, femeia trebuie să urmărească mai mereu să contracte muşchii vaginali, cuprinzând şi masând excitant organul viril al bărbatului. Textele tantrice secrete susţin că aceasta se poate învăţa doar printr-o practică perseverentă şi se realizează cu măiestrie trimiţând puterea tainică a voinţei spre partea muşchilor ei intimi: “Făcând aceasta, ea trebuie să repete mental numele zeului iubirii, Kamadeva, pentru a intra în comuniune profundă cu energiile fericirii amoroase care se află în sfera sa uriaşă de forţă.”

De asemenea, bărbatul va trebui sa fie extrem de atent să controleze energia sexuală, deoarece această postură amoroasă declanşează o energie foarte puternică, care pentru un neavizat ar putea conduce la ejaculare şi, de aceea, este necesar un antrenament adecvat. Bărbatul poate opri mişcarea femeii pentru o perioadă scurtă de timp atunci când simte că se apropie de punctul de non-retur sau îi poate induce ritmul adecvat controlului energiei cuprinzându-i uşor, dar ferm bazinul cu mâinile.

Această postură amoroasă favorizează trezirea energiei Kundalini, datorită dinamismului energetic pe care îl angrenează, putând conduce astfel la trăiri interioare cu totul speciale. În practica yoga se cunoaşte faptul că trezirea şi ascensionarea de-a lungul coloanei vertebrale a energiei fundamentale a fiinţei, Kundalini Shakti este un pas important în evoluţia spirituală a practicantului. Astfel, amorul transfigurator cu continenţă poate fi considerat un ajutor real în evoluţia fiinţei pe calea spirituală şi, chiar mai mult decât atât, în cazul celor care au predispoziţii native, o cale spirituală în sine.
 

Postura îmbrăţişată
Femeia se află întinsă pe spate cu picioarele încrucişate şi ridicate. Bărbatul o penetrează pasional şi cu atenţie. Poziţia picioarelor femeii favorizează un control bun al muşchilor vaginali şi îi permite de asemenea să se mişte astfel încât organele lor sexuale să rămână cât mai profund unite. Pentru bărbat, această postură poate fi un deliciu atunci când femeia cunoaşte şi aplică arta contracţiilor musculaturii vaginale.

Această postură amplifică foarte mult senzualitatea, le permite celor doi iubiţi să se privească ochi în ochi în timpul fuziunii lor erotice şi să resimtă astfel fiecare senzaţie, plăcerea şi iubirea celuilalt. Cei doi iubiţi pot simţi odată cu fuziunea la nivel fizic, comuniunea subtilă, sufletească ce are loc în cadrul actului sexual amoros cu continenţă.

Tradiţia tantrică indică ca această postură să fie abordată în faza de început a actului erotic deoarece trezeşte şi amplifică foarte mult energia sexuală şi implicit pasionalitatea şi efervescenţa amoroasă.

Bărbatul trebuie să fie însă foarte atent la controlul energiei sexuale, deoarece senzaţiile de plăcere foarte intensă pot face mai dificilă menţinerea continenţei sexuale. Femeia poate simţi empatic trăirile iubitului său şi, dacă el este în faza de început al continenţei sexuale îşi poate adecva mişcările astfel încât să îl ajute să controleze cât mai bine energia sexuală. Este important de remarcat faptul că există femei care au un control asupra musculaturii vaginale atât de mare încât ele pot bloca printr-o contracţie suficient de puternică a musculaturii vaginale, ejacularea bărbatului.

Unirea Soarelui şi a Lunii - poziţia YAB-YUM
Poziţie tantrică prin excelenţă, ea are avantajul de a facilita (ca şi poziţiile "pe vine") controlul energiei sexuale.

Bărbatul este aşezat în postura lotusului (PADMASANA) sau o variantă a acestei posturi pentru cei care sunt la început şi nu o pot aborda. Cu coloana vertebrală dreaptă, bărbatul primeşte femeia în braţele lui introducându-şi lingamul în yoni-ul ei, iar aceasta se aşează ţinându-l de umeri şi, încolăcindu-şi picioarele în jurul trunchiului său, lăsându-se penetrată cu voluptate. Din cauza acestui detaliu, această postură a femeii se numeşte “acţiunea lianei”: latasadhana. O femeie extrem de senzuală care îşi iubeşte foarte mult iubitul şi îl doreşte cu multă iubire, poate trăi cu uşurinţă în această postură orgasmul cervico-uterin, cea mai profundă formă de orgasm pe care o poate trăi femeia. Poziţia lingamului erect în această poziţie sexuală permite ca acesta să pătrundă chiar în colul uterin, ceea ce va conduce la trăirea unor stări orgasmice excepţionale la cei doi iubiţi. Femeia va “înghiţi” astfel cele două extremităţi ale penisului. Ejacularea poate fi astfel cu succes oprită. Femeia are un rol activ în timpul realizării acestei posturi sexuale, ea îşi poate balansa pelvisul înainte şi înapoi, în timp ce strânge puternic falusul iubitului ei, prin contracţia muşchilor vaginali. În această postură, organele sexuale au un bun contact, ceea ce permite ca femeia să poată fi penetrată foarte profund.

De asemenea, această postură vă permite să meditaţi împreună, integrând astfel meditaţia în cadrul actului vostru amoros. Astfel, actul erotic poate deveni cu uşurinţă o modalitate de ascensiune spirituală, oferindu-vă posibilitatea de a trăi împreună stări de extaz amoros.

Poziţie pentru o penetrare mai adâncă
Multe cupluri preferă posturile de penetrare prin spate (postura câinelui). Cea mai cunoscută este postura în care femeia îngenunchează în patru labe şi bărbatul o penetrează prin spate. Avantajul acestei posturi pentru femeie este acela că poate experimenta o penetrare adâncă şi o excelentă stimulare a punctului G.

Bărbatul este de asemenea plăcut impresionat de unduirea spatelui iubitei sale şi de fesele ei. În această poziţie el poate să-i cuprindă sânii şi să-i maseze uşor, să-i atingă clitorisul şi să-l stimuleze prin mângâiere, sau poate să-i cuprindă coapsele, realizând astfel o penetrare mai adâncă. Mişcările de "du-te vino" şi cele circulare pot fi realizate de ambii iubiţi, iar penetrarea poate fi lentă realizând o cursă lungă, sau în forţă, ambele fiind extrem de excitante atât pentru femeie cât şi pentru bărbat.

Cuplurile pot adopta şi alte poziţii sexuale de penetrare adâncă, de exemplu poziţia în care femeia este întoarsă cu spatele la el şi aşezată deasupra coapselor lui, sau când ea îngenunchează pe pat sau se lasă penetrată de penisul lui erect. Alte variante care sporesc plăcerea pot fi adoptate de ambii iubiţi folosindu-şi imaginaţia, de exemplu dacă bărbatul este aşezat pe un scaun iar iubita lui este aşezată cu spatele la el deasupra lui, sau ambii iubiţi sunt sub duş, etc.

Dar maximum de plăcere nu rezultă în mod necesar din maximum de stimulare erotică. Adesea un cuplu poate să obţină mai multă plăcere din posturile în care ei angrenează mai puţină energie sexuală, dar mai multă energie afectivă, când se sărută sau se îmbrăţişează. Penetrarea prin spate atunci când cei doi sunt culcaţi pe aceeaşi parte, precum două linguri aşezate într-un set, poate fi de asemenea foarte romantică. Femeia îşi întoarce capul către iubitul ei care o sărută cu dragoste, în timp ce el îi mângâie cu o mână sânii, iar cu cealaltă clitorisul. În această poziţie, trupurile lor au cea mai mare suprafaţă de contact, ceea ce aduce un plus de plăcere şi de bucurie.

Postura Depărtată Alternativă
Femeia este mai întâi întinsă pe spate, şi apoi îşi ridică gradat picioarele şi, în final le aşează pe umerii iubitului ei. Femeia poate prinde cu mâinile bazinul iubitului ei şi îi poate induce uşor ritmul care îl doreşte pentru a atinge împreună culmile plăcerii amoroase. De asemenea, poate să îl mângâie senzual cu vârful degetelor în timpul jocului erotic de-a lungul spatelui, creându-i senzaţii extrem de plăcute. Printr-o mişcare fină a mâinilor de-a lungul coloanei vertebrale a bărbatului, de jos în sus, femeia poate să inducă un sens ascendent energiilor, ajutându-l astfel foarte mult pe iubitul ei în practica continenţei sexuale.

Această postură, datorită compresiei picioarelor asupra abdomenului micşorează foarte mult vaginul în volum, ceea ce facilitează o penetrare foarte profundă. Postura favorizează astfel şi femeile cu un vagin foarte mare precum şi bărbaţii cu un penis de dimensiunii medii. Senzaţiile de plăcere resimţite sunt foarte intense, femeia putând trăi destul de uşor în această poziţie sexuală orgasmul cervico-uterin, care este forma cea mai profundă de orgasm.

Postura Presată
Femeia este mai întâi întinsă pe spate, şi apoi îşi ridică gradat picioarele, iar în final le aşează pe pieptul iubitului ei. Contactul tălpilor picioarelor femeii cu pielea de la nivelul pieptului iubitului ei, este extrem de plăcută şi creează o stare de intimitate foarte mare. Această postură realizează o compresie puternică ce conduce la contracţia muşchilor vaginali şi la micşorarea vaginului, făcând posibil, în cazul unei perfecte compatibilităţi, ca senzaţiile de plăcere simţite de cei doi iubiţi să devină foarte intense, conducând cu uşurinţă la atingerea orgasmului prelungit.

O variantă la această postură este  şi Postura Jumătate Presată, în care femeia se întinde pe spate, şi apoi îşi ridică gradat picioarele. Apoi ea îşi întinde unul dintre picioare, iar pe celălalt îl menţine sprijinit cu talpa de pieptul iubitului, la fel ca în cazul posturii presate. Postura oferă mai multă libertate de mişcare decât în cazul posturii precedente. Poate fi abordată în mod polar, adică întinzând mai întâi piciorul stâng iar apoi pe cel drept. Percepţiile vor fi mult diferite, sesizând astfel dinamizarea succesivă a energiilor yang şi yin în timpul fuziunii amoroase.

Postura mersului tigrului
A face dragoste cu continenţă şi transfigurare în mod perseverent ne oferă totodată timpul şi ocazia de a simţi din ce în ce mai intens amorul. Prin practicarea acestei posturi, care este o metodă secretă taoistă de act amoros realizat numai cu continenţă, se amplifică mult virilitatea, mărindu-i-se bărbatului puterea amoroasă şi se previne manifestarea „celor o sută de suferinţe”.

La început iubita se apleacă sprijinindu-se pe braţe şi pe genunchi şi se aşează cu fesele în mod provocator ridicate şi cu capul în jos. Iubitul îngenunchează atunci în spatele ei cuprinzându-i iubitor talia. Lent, lingamul său va fi cuprins într-o îmbrăţişare însetată de yoniul ei. Un secret dezvăluit de tratatele tradiţionale taoiste spune că este foarte important ca lingamul să pătrundă cât mai adânc, apoi să se alterneze câte cinci lovituri (mişcări) superficiale, cu opt lovituri profunde. Reţinându-şi complet sămânţa, iubitul trebuie să continue în acest mod până când yoniul femeii se contractă şi se dilată în mod spontan, eliberând minunata esenţă Yin din abundenţă. În final, cei doi iubiţi trebuie să se relaxeze profund şi să conştientizeze toate efectele încântătoare ale acestei posturi timp de 45 de minute.

Postura dragonului întors
Fericirea fiinţei umane care iubeşte este totodată bucuria şi plăcerea celeilalte fiinţe umane care se lasă iubită şi iubeşte fără măsură la rândul ei. Practicarea acestei posturi, angrenând continenţa sexuală, va face ca iubita să trăiască o împlire totală şi o mare fericire, iar iubitul să atingă o stare de sănătate înfloritoare, datorită dispariţiei „celor o sută de suferinţe”.

Iubita se află mai întâi întinsă pe spate, în timp ce bărbatul vine deasupra ei, sprijinindu-şi genunchii de pat. Ea îşi ridică bazinul, iar el îşi introduce în mod gradat lingamul în yoniul ei dătător de fericire, în vreme ce îi mângâie extaziat sânii, braţele, umerii. Iubitul începe să se mişte încet şi ritmic, alternând astfel două lovituri (mişcări) amoroase profunde cu opt lovituri superficiale. Mişcările trebuiesc realizate de către bărbat, cu forţă şi vigoare. Reţinându-şi mereu sămânţa, lingamul este introdus în yoni când nu este complet rigid şi retras când încă este foarte tare.

Postura avântului fluturilor
Înţelegerea aproape desăvârşită a celor doi iubiţi perfect continenţi, care se adoră reciproc şi care se transfigurează neîncetat, face, fără îndoială, să apară o extraordinară culme a fericirii. Jocurile amoroase pot exprima această fericire mai măiastru decât orice poeme, prin acea intimitate care există între sufletele şi trupurile celor doi iubiţi.

Pentru practicarea acestei posturi, care este în sine un joc minunat, iubitul se află pe un fotoliu, cu picioarele desfăcute. Iubita vine atunci deasupra sa, îmbrăţişându-i coapsele, cu faţa spre el. Tălpile ei se sprijină ferm de fotoliu. Ea este cea care are iniţiativa, mişcându-se când delicat, când viguros, sprijinindu-se simultan şi în braţe. Iubita se poate juca în mod provocator cu yoniul ei deasupra trupului iubitului.

Postura şoarecelui şi pisicii împărţind aceeaşi vizuină
Cei care se iubesc profund, unindu-şi plini de transfigurare trupurile, îşi unesc totodată, în felul acesta şi sufletul. Practicarea aceastei posturi amoroase are ca efect contopirea celor doi iubiţi într-o singură fiinţă. De asemenea, în cadrul amorului cu continenţă şi transfigurare, se va amplifica la maxim iubirea dintre cei doi. În timp ce iubitul se află  întins pe spate cu picioarele întinse şi apropiate, iubita vine deasupra lui şi apoi îşi introduce chiar ea cât mai încetişor şi cât mai adânc lingamul lui puternic în yoniul ei ascuns. Ridicându-se apoi pe palme şi cu mişcări lente şi unduioase, ajutată de iubitul ei, ea va realiza un masaj circular şi de jos în sus cu trupul său.

Postura maimuţelor în cea de-a treia lună a primăverii
Iubita se află cu picioarele uşor depărtate, apoi se apleacă mult înainte şi se sprijină pe palme de sol sau de un scaun. Iubitul, care se află în picioare, vine în spatele ei şi îi îmbrăţişează tandru talia cu amândouă mâinile. Apoi, el îşi introduce încet lingamul în yoniul ei primitor, penetrând-o profund cu mişcări adânci, aducându-şi iubita de mai multe ori în pragul orgasmului, fără ca el să îşi piardă deloc sămânţa. În această postură, el poate să-i cuprindă sânii şi să-i maseze uşor, să-i mângâie clitorisul sau poate să-i cuprindă coapsele, realizând astfel o penetrare mai adâncă, precum şi o excelentă stimulare a punctului G. Amândoi iubiţii vor fi cuprinşi de valuri de energie, traversându-le corpurile din tălpi până-n creştet, cunoscând astfel plăceri inefabile, sublime.

Postura glorioasă
„Eu sunt el, tu eşti ea. Eu sunt pentru el Eternul Feminin, el este pentru mine Absolutul Masculin, eu sunt Pământul, tu eşti Cerul. Să ne unim frenetic şi cât mai profund graţie continenţei amoroase şi să atingem astfel extazul divin al iubiţilor perfecţi”. Urmaţi acest îndemn! Realizaţi această postură amoroasă prin care forţa lui Shiva susţine infinita iubire a lui Shakti.

La început, bărbatul este aşezat pe marginea patului, iar iubita se aşează cu faţa spre el încolăcindu-i talia cu picioarele, iar braţele le strânge cu multă gingăşie în brăţară în jurul gâtului lui. Atunci, cu multă tandreţe, bărbatul îşi introduce lingamul viril în yoniul parfumat al iubitei sale. Ridicându-se uşor de pe pat şi susţinându-şi iubita cu putere, el îşi plasează palmele şi antebraţele sub şoldurile ei, iar ea rămâne cu picioarele încolăcite în jurul taliei lui sau îşi sprijină tălpile pe marginea patului.

Practicarea acestei posturi necesită o anumită forţă fizică şi stabilitate din partea bărbatului pentru a-şi putea susţine iubita şi pentru a o putea antrena în jocul amoros. Această postură este extrem de excitantă pentru ambii iubiţi şi, de aceea, este necesar ca ei să realizeze perfect continenţa sexuală în timpul jocului amoros.

Postura elefantului
În această postură amoroasă, similară cu postura mersului tigrului, femeia este întinsă pe o parte, oferindu-i iubitului ei o viziune incitantă a YONI-ului, a spatelui său arcuit  în mod senzual şi a feselor sale apetisante. Ea poate să intre cu iubitul ei în această poziţie întinzându-se pe o parte, de exemplu pe partea stângă şi atunci genunchiul ei drept va fi îndoit. Iubitul întregeşte această postură, venind deasupra trupului iubitei sale, introducându-şi piciorul drept între coapsele ei (coapsa dreaptă a femeii este deasupra piciorului drept al bărbatului) şi încovoindu-se asemeni unui elefant; cu regiunea de jos a spatelui  împinsă mult spre înăuntru, îşi face loc în tărâmul tainic al YONI-ului iubitei. Iubitul îşi introduce LINGAM-ul, intrând pe „poarta extazului”, în timp ce iubita sa îl încurajează cu mişcări seducătoare. Acest lucru permite bărbatului o penetrare mai uşoară şi o perspectivă foarte excitantă a YONI-ului femeii. Bărbatul vine apoi în genunchi, controlând şi conducând tandru, dar frenetic, ritmul şi adâncimea mişcărilor (loviturilor) sale, temperându-şi forţa dinamică atunci când se adânceşte în „peştera catifelată” a YONI-ului  iubitei, pentru a nu o răni. În această uniune, YONI-ul femeii strânge ferm LINGAM-ul bărbatului, purtându-l gradat spre extazul amoros sublim.

Femeia mai poate iniţia această postură sprijinindu-se iniţial pe braţe şi pe genunchi, la fel ca în postura mersului tigrului. Amândoi iubiţii vor coborî apoi simultan în postura elefantului, fiind uniţi intim, amoros.
Într-o altă variantă a acestei posturi, femeia va întinde piciorul drept (în exemplul nostru) peste piciorul drept al bărbatului, pentru experimentarea unei palete şi mai bogate de trăiri amoroase profunde.
Între poziţiile amoroase cu penetrare laterală, postura elefantului este una dintre cele mai plăcute pentru femeie, deoarece ea favorizează o penetrare profundă şi stimularea colului uterin, facilitând astfel trăirea unor stări amoroase profunde şi delicioase de orgasm cervico-uterin. Bărbatul poate fi foarte atent la trăirile iubitei sale, astfel încât, mişcându-i fesa superioară (şoldul drept) să îi atingă zona cea mai sensibilă a YONI-ului, concentrând astfel plăcerea pe care ea o trăieşte, în zona colului uterin. Pe lângă penetrările profunde incitante pe care le realizează, bărbatul o poate mângâia cu foarte multă tandreţe pe întreg corpul, pe spate, pe sâni, pe coapse, pe iubita sa, intensificându-i şi mai mult trăirea orgastică. Postura se va realiza simetric (pe ambele părţi), echilibrând în felul acesta circulaţia energiei subtile erotice în trup, pentru a avea o trăire amoroasă cât mai completă şi mai împlinitoare.

Postura bambusului despicat
Postura bambusului despicat este una dintre numeroasele posturi amoroase revelate în Kama Sutra; ea se aseamănă cu postura deschizăturii mari. În postura bambusului despicat, femeia se află întinsă pe spate şi îşi ridică doar un picior (în imagine piciorul stâng) pe umărul iubitului ei, care vine în genunchi, îmbrăţişând piciorul ei stâng ridicat, în timp ce piciorul ei drept rămâne întins pe pat. Apoi, ea îşi va plasa celălalt picior pe umărul corespunzător al iubitului, în timp ce piciorul stâng îl va aduce jos.

Iubitul atinge, prin mişcări unduitoare ale şoldurilor, noi adâncimi în zona „plăcerilor pure” ale YONI-ului ei, stârnind în ea trăiri rafinate de plăcere, care o vor cuprinde cu o dulceaţă nesfârşită. El o priveşte plin de duioşie; în formele ameţitor de plăcute ale corpului ei transpare întruchiparea secretă a senzualităţii ei împlinite.
 

Femeia poate realiza o serie de mişcări alternative cu ecouri subtile benefice în această postură, care constau în ridicarea alternantă a unui picior sau a celuilalt pe umerii iubitului ei, astfel încât, în balansul acestor mişcări să se creeze un ciclu de stimulare a circulaţiei subtile energetice pentru cei doi iubiţi, ambii captând astfel, pe parcursul realizării posturii, o putere ocultă benefică mărită; femeia va atinge stări ameţitoare de plăcere, care îi vor impregna adâncurile fiinţei ei iar bărbatul va resimţi în profunzime, empatic trăirile erotice ale iubitei lui.

În cazul în care ei doresc să realizeze postura fără mişcările alternative, ea rămânând doar cu unul dintre picioare ridicat, vor putea aborda o variantă a acestei posturi. Astfel, femeia, având o supleţe considerabilă, se poate întinde pe o parte, având unul dintre picioare încă ridicat (pe care îl va aşeza pe umărul analog piciorului ei – în cazul nostru gamba piciorului stâng a iubitei se sprijină de umărul lui stâng), în timp ce el vine într-un unghi perpendicular ei (ea fiind rotită cu spatele la iubitul ei), deasupra coapsei inferioare a iubitei lui (în exemplul nostru, coapsa dreaptă). Această nouă postură se numeşte „suspendarea piciorului” sau „echerul”.

Caruselul erotic
Faimoasa scriere orientală KAMASUTRA afirmă că în anumite situaţii se recomandă ca femeia să preia rolul activ, care în general îi revine bărbatului, în timpul fuziunii amoroase. Este chiar indicat ca măcar o singură dată, în timpul fuziunii amoroase, femeia să fie cea care preia iniţiativa. KAMASUTRA redă două moduri în care femeia poate prelua rolul activ: fie ea este cea dinamică chiar de la început, fie, la un moment dat, ea trece deasupra bărbatului fără a întrerupe jocul amoros. De asemenea, tratatele erotice orientale vorbesc despre rolul activ al femeii în fuziunea amoroasă, atunci când ea este iniţiatoarea iubitului său în misterele plăcerii perfect controlate sau, mai bine zis, în tainele continenţei sexuale.

Postura amoroasă „Caruselul erotic” este una dintre cele mai fascinante poziţii sexuale. Ea poate să trezească o puternică şi intensă stare de pasionalitate şi, deopotrivă, să genereze o stare de interiorizare ce conduce către stări de orgasm imploziv, trăite plenar în adâncul fiinţei.

Bărbatul este întins pe spate, iar femeia se aşează deasupra cu spatele la el, sprijinindu-se pe tălpi, cu trunchiul vertical. Ea se mişcă în sus şi în jos cu rafinament şi senzualitate.

Această postură amoroasă dă o foarte mare libertate femeii în a se manifesta. Ea poate căuta anumite unghiuri de penetrare care favorizează stimularea erotică a unor zone specifice şi va insista asupra lor atât cât doreşte, modificând apoi poziţia bazinului pentru a se orienta către alte zone dorite. În interiorul YONI-ului sunt felurite astfel de zone, care trezesc trăiri erotice specifice şi femeia poate, cu ajutorul acestei poziţii amoroase, să le conştientizeze plenar şi să savureze trăirile specifice lor, din belşug. De exemplu ea se poate orienta mai întâi spre dinamizare frenetică a punctului G, apoi ea se poate mişca astfel încât să trăiască stări de orgasm cervico-uterin. Uneori pentru stimularea mult mai intensă a punctului G, femeia obişnuieşte să se lase uşor pe spate – o variantă a acestei poziţii amoroase este aceea în care femeia se lasă complet pe spate, pe pieptul bărbatului, lăsându-l pe el să se mişte. Pentru stimularea profundă a cervixului, ea poate recurge la seturi de mişcări ritmice şi sacadate spate-faţă.

Bărbatul este o fire vizuală şi vederea iubitei în aceste ipostaze (mai ales aceea în care este cu spatele la el) îi va trezi cu siguranţă o stare de pasionalitate elevată. El îi va admira mişcările asemănătoare unui dans senzual şi lasciv şi îşi poate exprima admiraţia prin cuvinte transfiguratoare, pline de savoare erotică. Acestea vor intensifica trăirile amoroase ale iubitei, care îi va răspunde prin gesturi ample, unduioase şi languroase.

Abordând această postură, cei doi iubiţi vor urmări la unison să-şi amplifice starea de pasionalitate, pe care o vor sublima gradat, urmărind să trăiască la unison stări de orgasm imploziv. Femeia va urmări să fie foarte atentă, atât la stările ei, cât şi la stările iubitului ei. Ea îl va ajuta în felul acesta să controleze mai uşor energia sexuală, iar dacă bărbatul este perfect continent, ei îşi vor potenţa reciproc stările.

Această postură poate favoriza atingerea unei stări de profundă interiorizare în timpul fuziunii amoroase, ajutându-l pe bărbat să conştientizeze ce se petrece în fiinţa sa şi să îşi rafineze tot mai mult plăcerea sexuală, permiţând un control din ce în ce mai bun asupra energiei erotice, precum şi sublimarea acesteia. Această stare de atenţie şi interiorizare facilitează înţelegerea mecanismelor complexe de transmutare a potenţialului creator şi sublimare a energiei erotice.

În concluzie, postura „Caruselul erotic” este recomandată atât cuplurilor care învaţă continenţa sexuală, cât şi cuplurilor care doresc să-şi aprofundeze trăirile amoroase.

Dansând în poala iubitului
Moto: „În dragoste, trebuie întotdeauna să-ţi dăruieşti cu anticipaţie şi plin de abnegaţie inima
pentru a o câştiga pe a altuia.”

Această postură amoroasă este o variantă a „posturii deschise” prezentată în textul oriental KAMA SUTRA. Postura îşi intensifică veleitaţile sub această formă, femeia ridicându-şi picioarele sprijinindu-le pe umerii bărbatului.

Iubitul se va aşeza confortabil într-un fotoliu spaţios, ridicându-şi uşor genunchii cu ajutorul unei perne plasate sub coapse. Iubita se va aşeza pe genunchii lui,  lăsându-se să alunece în poala sa şi sprijinindu-şi spatele de genunchii lui ridicaţi. Ea îşi va îndoi genunchii, plasându-şi gleznele deasupra umerilor bărbatului, până ajung să se sprijine pe spătarul fotoliului. 

Iubitul o va ajuta în mişcările ei către el, cuprinzând-o de coapse şi trăgând-o către el, în timp ce picioarele ei se sprijină de spătarul fotoliului, imprimând o presiune ritmică.
Mişcările ei au o senzualitate originară, liberă, sălbatică, plină de o lumină în dedesubturile ei, de care iubitul nu se poate sătura. El are sentimentul supranatural că senzualitatea ei este interminabilă, mişcarea ei pare că e, într-un mod ocult, fără sfârşit, că fiecare nuanţă a ei, generată de această plăcere descatuşată, are alte tempouri senzuale. 

În această postură, comunicarea prin intermediul ochilor este de o tandreţe copleşitoare şi bărbatul va putea admira şi mângâia trupul femeii, îmbăiat în plăcerea vizuală oferită astfel. Tandreţea atingerilor va intensifica senzualitatea şi voluptatea mişcărilor sale, altfel destul de condiţionate spaţial. 
Iubita va fi în total control asupra unghiului şi profunzimii penetrării. Ea va conduce lingamul iubitului către cervix, împărtăşind împreună plăcerea extraordinară şi perfect controlată.

Postura amoroasă a îmbrăţişării strânse pe la spate
„Marea Zeiţă sălăşluieşte în toate femeile, iar Stăpânul Suprem în toţi bărbaţii.”   JVALAVALI VAJRAMALA.

„Îmbrăţişarea strânsă pe la spate” este o variantă a „poziţiei susţinute” prezentată în KAMASUTRA.
Femeia se va întinde cu faţa în jos şi, păstrând picioarele drepte, le va depărta uşor. Braţele le va întinde în prelungirea trupului sau în părţile laterale ale acestuia. Bărbatul se va lungi deasupra femeii sprijinindu-se pe coate, astfel încât să nu o incomodeze cu greutatea sa, având picioarele plasate de-o parte şi de alta a trupului ei, în timp ce picioarele ei sunt unite şi încrucişate în dreptul gleznelor; din această poziţie, ea va simţi în timpul penetrării în întregime membrul viril al bărbatului.
 

În această postură, dacă femeia are muşchii vaginali foarte puternici, îi va putea masa deosebit de senzual şi voluptuos LINGAM-ul iubitului său. Această metodă secretă pe care femeia o aprofundează prin exerciţiu practic este menţionată ca „gestul (MUDRA) iepei” în KAMASUTRA. Atunci, femeia va reţine înăuntrul vaginului său LINGAM-ul iubitului, masându-l cu pasiune. Se spune că femeile care sunt capabile să facă aceasta vor avea mereu o mare putere de fascinaţie asupra bărbatului iubit.
Deşi această poziţie oferă senzaţii extraordinar de incitante, mişcarea nu este prea mult favorizată, aceasta ajutându-i mult pe bărbaţii începători să realizeze controlul asupra potenţialului sexual. În plus, datorită depărtării picioarelor bărbatului, zona de la baza lingamului nu este masată, ceea ce ar provoca o excitare suplimentară, facilitând prin aceasta controlul asupra energiei foarte intense ce se declanşează la femeie în timpul orgasmului cervico-uterin.
Această postură este una dintre poziţiile care favorizează cel mai mult penetrările la nivelul cervixului. Această presiune prelungită a cervixului în timpul orgasmului declanşează apariţia la femeie a unor orgasme în cascadă, ceea ce conduce deseori la stări extatice copleşitoare, stări ce au ca efect chiar deschiderea colului. Intensitatea amoroasă creşte extraordinar de mult şi capătă nuanţe foarte fine, el având senzaţia că acesta este momentul autentic al penetrării. Mişcările sunt generate atunci de o plăcere mistică, un proces ameţitor de lumină creată, care era în ea şi o crea. Iubitul poate avea sentimentul că nu mişcările în sine se răsfrâng în dimensiunile unei plăceri imediate, ci că fiecare mişcare, redimensionată mistic, vine ca un ecou al plăcerii, care le precede. Astfel de momente trec de sfera „imediatului”, continuându-se în dimensiuni originare, eliberate de orice limitări care ţin de o închisoare a simţurilor.
În timpul fuziunii amoroase, când iubitul ajunge la penetrarea colului, iubita va trăi stări de orgasm cervico-uterin prelungit timp de zeci de minute în şir, acest moment fiind perceput ca unul dintre cele mai intime acte, care se răsfrânge într-o stare profundă de comuniune intimă a sufletelor. Atunci iubiţii pătrund, ca o revărsare adâncă în celălalt, în dimensiunile intime şi extrem de sensibile ale sufletului lor.